Myanmar front

Myanmar

Myanmar


Myanmar er et vidunderligt mangfoldigt land med 50 millioner indbyggere.

Myanmar har en fantastisk historie, og er først for nylig begyndt at lukke op for turisme, efter at landet har været isoleret i årtier.

Turister vil ikke blot finde fascinerende landskaber, verdens klasse historiske seværdigheder, men også massive teaktræ skove, imponerende floder, smukke søer, imponerende bjergformationer op mod Himalaya, historiske kolonitids oplevelser og en varieret sammensat befolkningsgruppe, bestående af mange forskellige etniske grupper, der alle møder en med venlighed og varme.

Myanmar er også badeferie, med udsøgte strande beliggende ud til den Bengalske Bugt.

Trekking og vandreture er populært i det nordlige Myanmar, i områder hvor næsten ingen kommer.

Buddhisme er den fremherskende religion, hvilket sætter sit præg på landet. Er man interesseret i denne religion, er Myanmar et must.

F.eks. i Bagan findes mere end 4.000 templer og pagoder inden for et snævert område.

Sinex Rejser har en lang række super tilbud til dette pragtfulde land, både som grupperejse og som individuel rejse.


 

Badeferie i Myanmar

Udvid rundrejsen i Myanmar med nogle dage ved stranden, og få en fantastisk afslutning på en eventyrlig rejse med dejlige badedage i den Bengalske Bugt. Sinex Rejser har udvalgt 2 lækre strandområder med lækre badestrande og supergode hoteller. Ngapali Beach som er absolut den bedste strand og den lidt sydligere beliggende Ngwe Saung Beach.

 

I Ngapali Beach har vi et udvalg af gode hoteller, som vi kan tilbyde ophold på. Her kan man bo i hytter eller i almindelige værelser F.eks: Sandoway Resort, et 5 stjernet resort lige ned til vandet www.sandowayresort.com. Amata Resort, et 4 stjernet resort lige ned til stranden, www.amtaresort.com Aureuem Resort, et 5 stjernet resort www.aureumpalacehotel.com

 

I Ngwe Saung Beach har vi følgende hoteller Palm Beach Resort 4 stjernet super hotel www.thepalmbeachresort.com Myanmar Treasure Resort 4 stjernet www.myanmartreasureresorts.com Bay of Bengal 3,5 stjernet www.bayofbengalresort.com

Tag kontakt til Sinex Rejser hvis de ønsker at forlænge opholdet i Myanmar på et af de ovennævnte hoteller eller hvis de blot ønsker kun at bo ved stranden og være på badeferie under hele rejsen til Myanmar. Sinex Rejser kan arrangere det lige efter deres ønske.

 

Klima og vejr.

Myanmar har 3 årstider. Den varme årstid er fra marts til midten af maj med temperaturer imellem 25 grader til 38 grader. Regnperioden er fra midten af maj til midten af september med temperaturer fra 23 – 33 grader. Vinter perioden er fra oktober til februar, med temperaturer fra 18 – 24 grader. Alle angivelser er gennemsnitstemperatur. Turistsæsonen er vinterperioden, hvor det regner mindst. Hvis man gerne vil rejse i regnperioden, kan det anbefales at rejse til den nordlige del af landet, hvor det ikke regner så meget i en periode. Rejser man under den varme årstid, eller i regnperioden, er der ikke så mange turister, men man oplever også at mange hoteller har begrænset service, eller ligefrem lukket ned.

 

Indenrigsflyvning i Myanmar

Ved rejser rundt i landet, benyttes indenrigsflyselskaber. Der findes 5 selskaber som benyttes af Sinex Rejser, Air Mandaly, Air Bagan, Yangon Airways, Asian Wings og Kanbawza Airlines. Alle selskaber benytte sig af moderne ATR propel fly. Air Bagan benytter endvidere Fokker 100 jets. Man kan medbringe 20 kg. indchekket bagage i Myanmar. Lufthavnsskatter er inkluderet i billetprisen for flyvningen


Myanmar udvalgte seværdigheder

 

Yangon

Den største by i Myanmar. Tidligere benævnt som Rangoon, og byen har været hovedstad indtil for få år siden.

En pragtfuld by, fyldt med farverige markeder. Gamle kolonibygninger fra den engelske epoke, brede gader omkranset af gamle træer. Centrum i byen bobler med aktivitet, hvor mange te-forretninger, gadehandlere, trehjulede cykeltaxier sætter sit præg på billedet, ind i mellem kommer en 80 år gammel offentlig bus kørende, tæt læsset med travle mennesker.

Midt i det hele rejser den majestætiske gyldne Shewedagon Pagode sig, i sandhed et af asiens smukkeste pagodekomplekser overhovedet. Pagoden ligger ud til en af byens største parker, og et af de smukkeste scenarier er at betragte pagoden fra parken, med søen som centrum.

 

Mandalay

Den sidste kongelige hovedstad i det tidligere Burmesiske kongerige, i dag en travl by med mere end 1 million mennesker. Ligger ved den legendariske Irrawaddy flod. Byen ligger ikke langt bjergregionen hvor de kendte Shan og Kachin befolkninger bo, og fungere som porten mod de nordlige regioner i Myanmar.

I området omkring Madalay, ligger andre kongelige byer, såsom Aga, Amarapura, Mingun og Sagaing. Alle disse bidrager til at gøre Mandalay til et af de mest historiske steder i Myanmar.

I midten af Mandalay, ligger det gamle kongeslot i en kæmpestor park, omgivet af mure og voldgrav til alle sider.

Mandalay er hjemstedet for en mængde forskellige gamle håndværk. Et af de mest kendet er fremstillingen af bladguld. Dette foregår ved håndkfraft, eller nærmere betegnet muskelkraft, idet guldet hamres ud af stærke mænd. Man kan forundres over hvor meget bladguld der kan komme uf 1 ounce (31 g) guld. Guldet kan hamres ned til 0,025 mm tykkelse.

 

Bagan

I sandhed et af verdens største arkæologiske vidundere. Grundlagt i 849 på en flad slette med udsigt over Ayeyarwaddy floden. Oprindeligt var der over 10.000 pagoder, nu omkring 4.000, spredt ud over sletten der omgiver Bagan. Når man kommer flyvende ind til Bagan, ses det som en skov af pagoder. Bagan er også interessant for sin bykultur. En stille landsby med en gammel asiatisk livsstil, hvor livet går langsomt. Trafik af oksekærrer og traktorer, samt kvægflokke igennem byen.

 

Inle Lake

Inle søen, er et af de mest populære og enestående steder at tage hen i Myanmar. Søen er 22 km. lang og 11 km. bred. I området bor Intha befolkningen, der for det meste bor i stolpehuse ved brede af søen, eller langs de mange kanaler der omkranser søen. Søen er sær også kendt for sine flydende marker, hvor der dyrkes alle slags grønsager. Bådfart i små smalle sampaner er måden at komme omkring på. De mere rolige foregår ved årer eller pagajer, hvor en meget speciel ro metode, ved brug af det ene ben er fremherskende. Skal man længere, have bagage med, er fremdriften ved hjælp af en langakslet Volvo Penta motor, der får båden til at skyde en rigtig god fart. Det er en stor fornøjelse at sejle tværs over søen på denne måde.

Der ligger nogle gode markeder ved søen, som nås ved brug af båd. Hoteller langs med bredden, er for de flestes vedkommende bygget ud i vandet, så man bor med vand under værelset, og balkon ud mod søen.

I byerne rundt langs søen, findes en mængde lokale kunsthåndværk værksteder og forretninger.

 

Ngapall Beach

Ngapall Beach, ligger ca. 45 minutters flyvning fra Yangon, langs med vestkysten af Myanmar.

Pragtfuldt strandområde, med gyldne sandstrande, palmetræer og dejligt indbydende turkisfarvet vand.

Stranden ligger ud til en Bengalske Bugt, og er et roligt og fredeligt sted, et super sted at slappe af.

Gode resorts og hoteller findes i området, se om hoteller andet sted på hjemmesiden. Fra strandområdet kan der arrangeres forskellige ture til seværdigheder i området.

Sinex Rejser Vester Farimagsgade 1 1606 København V

33882266  rejser@sinex.dk  www.sinex.dk