The-Bund-i-Shanghai.png
Zhijiajiao-i-Fujian.png
Landevej-i-Tibet.png
Terracotta-soldater-i-Xi'an.png
Haka-folk-beboelse-i-Fujian.png
Wuzhen-i-Zhejiang.png
Fenghuang-i-Hunan.png
Sanya-på-Hainan.png
Potala-Paladset-i-Lhasa.png
Den-Forbudte-By,-Beijing-2.png

Praktiske oplysninger

 

Besøg på Silke-, Perle- og Cloisonnéfabrikker:
Som skrevet i vort program er der arrangeret nogle fabriksbesøg på forskellige udflugtsdage. Som rejsearrangør føler vi at I bør kende lidt til den bagvedliggende kultur, så I kan opleve hvordan kinesiske kunstnere og håndværkere fremstiller artefacts (kunstprodukter) i Kina. Vi vælger nogle salgssteder, hvor det selvfølgelig står en frit for, om man vil købe noget.  Fordelen er her, at man er 100 % sikker på, at varerne er ægte og at man altid kan komme tilbage under garantien, hvis varen er defekt. På markeder har man jo ikke denne garanti.
Besøget former sig som regel med en gennemgang af fabrikkens historie, derefter en gennemgang af produktionen. Hvordan man når fra råvaren til det endelige produkt. Der er en tusindårig tradition for at lave håndværk i Kina.
Så det er altid sjovt at høre om deres ekspertise. Efter gennemgangen af produktionen, er der mulighed for at se, hvordan arbejderne arbejder, samt under hvilke vilkår det foregår. Her får vi som danskere ofte en anden opfattelse af, hvordan produktion kan foregå. Derefter er der mulighed for at besøge salgsudstillingen, hvor det er muligt at handle. Måske kan man opnå en god rabat, når man nu handler direkte med producenten.

 

Besøg på Center for Traditionel Kinesisk Medicin (TCM):
Det er en stor oplevelse at se hvordan kinesere har haft gavn af "The healing power of traditional Chinese medicine" igennem flere tusind år. Det er ved at gå op for den vestlige verden at vi kan lære meget af det, og der er adskillige forsøg (i f. eks. Hongkong og USA) på samarbejde mellem de to slags sygdomsbekæmpelse. På vores tur har vi desværre kun et kort besøg på en sådant TCM center hvor vi får demonstreret pulsdiagnose, tungediagnose og hvad der kan læses ud af ansigtsfarver m.m., og man får en kortfattet gennemgang af muligheder for at kunne gennemskue sygdomstilstande. Naturligvis er det frivilligt om man vil medvirke til at få stillet sådanne diagnoser og det koster ikke noget.  På nogle centre har vi mulighed for at få en gratis omgang fodmassage og det er igen frivilligt, men det er ikke alle steder der tilbyder det. Husk at give massøren 30 yuan (drikkepenge).
Det er altid dejligt at få fodmassage, og tidspunktet passer fint efter en lang dag med udflugter.
 

                                                                                                                    Drikkepenge:
Tidligere forekom drikkepenge ikke i Kina, men det er efterhånden blevet almindeligt at give drikkepenge overalt. En del steder, som på hotel og restaurant forventes det ligefrem. Drikkepenge kan til en vis grad forhindre uforudsigelige problemer for både din rejsegruppe og senere grupper. Det anbefales derfor at følge rådene fra din rejseleder. Man betaler normalt RMB 50,00 pr. person pr. dag til guide, kuffertmand og chauffør. Sinex Rejser vil søge at organisere indsamlinger til kollektiv betaling af det nødvendige, men har du været specielt tilfreds med en given tjeneste, vil drikkepenge altid blive positivt modtaget. Drikkepenge til tjenere ved fælles spisning betales af Sinex Rejser.


Elektricitet:
I Kina er spændingen 220 V i stikkontakterne. Ofte har stikkene flade ben. Det tilrådes at købe en adapter hjemmefra. Den kan f.eks. købes i lufthavnen inden afgang.


Forsikring:
I Kina gælder det gule sygesikringskort ikke. Selvom Kina er et af de absolut sikreste lande i Asien at rejse i, tilrådes det, at man sikrer sig mod tyveri, sygdom o.l. ved at tegne en rejseforsikring. Lider man af kroniske sygdomme, bør man bede egen læge kontakte forsikringsselskabet for at afklare dækningsgraden ved eventuel sygdom. Medbringer man meget dyrt fotoudstyr, kan man tegne en kortvarig forsikring for teknisk udstyr. Sinex Rejser samarbejder med Gouda rejseforsikring og AIG Europe, som giver det mest fordelagtige tilbud.


Foto:
At tage billeder i Kina er selvsagt en fantastisk fornøjelse. Selv den mest kræsne fotograf kan finde motiver der er en fryd for øjet. I dag forgår næsten al fotografering med digitale kameraer og memorykort. Løber man tør for memory, er det nemt at købe flere kort i Kina, til en rimelig pris. Dog anbefaler Sinex Rejser at man køber memorykort hos autoriserede forhandlere eller på elektronikmarkeder. Der er en udbredt handel med falske kort, der især falbydes på markeder og af gadehandlere. Det er med risiko at købe disse kort. Mange gange viser det sig at kortet ikke indeholder det antal bytes der står på kortet, andre gange kan man ikke tømme kortet igen. En god regel ved køb af memorykort er at sætte det i ens kamera, formattere det, inden man siger ja til købet. Bruger man almindelige film, hvilket enkelte stadigvæk gør, vil vi anbefale at medbringe film hjemmefra.

Kina og Danmark:

Kina
Danmark
Antal indbyggere: 1.350.000.000
Antal indbyggere: 5.300.000
Landets størrelse i km2: 9.597.000
Landets størrelse i km2: 43.094
Indbyggere pr. km2: 128
Indbyggere pr. km2: 122
Hovedstad: Beijing 22 mio
Hovedstad: København 550.000
Infrastruktur:
241.000 km asfaltvej
65.000 km jernbane
206 flyvepladser
Infrastruktur:
76.000 km asfaltvej
3.240 km jernbane
11 flyvepladser
Fra nord til syd: 4.100 km
Fra nord til syd: 385 km
Fra øst til vest: 4.500 km
Fra øst til vest: 310 km


Klima:
Om sommeren er det monsunen fra syd, der bestemmer klimaet, mens det er den kolde vind fra Sibirien, der bestemmer det om vinteren.
Forår:
Foråret - marts til maj - er kort, med kun lidt regn og hurtigt stigende temperaturer, som hurtigt fører til sommer.
Sommer:
Sommeren varer fra maj til september og er varm og våd. Det meste af regnen falder i juli og august, hvor gennemsnits temperaturen er 26°C, men dagtemperaturerne kan nå helt op til 42°C
Efterår:
September og oktober varsler efterår, og er de mest behagelige måneder, mild og solbeskinnet, med stille, klar luft, som giver mulighed for at se et helt fantastisk sceneri. Gennemsnitstemperaturen er kun 12°C, men i dagtimerne vil temperaturerne stige til over 30°C
Vinter:
Vinteren varer fra november til marts. Den er kold og tør med sandstorme fra Gobi ørkenen. Gennemsnits temperaturen i januar er -4,7°C, men det er ikke ualmindeligt, at temperaturen når helt ned til -20°C.
Danmarks Meteorologiske Institut oplyser om vejret i hele verden her                                                                                          

Pas og Visum:
Der kræves pas og visum ved indrejse til Kina. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter rejsens afslutning. Visum kan opnås på Den Kinesiske Ambassade i København. Sinex Rejser kan arrangere visum for dig.
Hent visumansøgningen her. Læs Udenrigsministeriets vejledning om visum til alverdens lande her.                                                                                                                

Penge:
Kinesiske penge har flere betegnelser. Bruger man ordet i betydningen valuta hedder det renminbi. Grundenheden er 1 yuan, som deles i l0 jiao, som igen dels i 10 fen. 1 yuan er således 100 fen. I daglig tale siges kuai i stedet for yuan og mao i stedet for jiao. Vekselkursen ligger p.t. på ca. 1 yuan = 85 øre. Man kan veksle på de fleste hoteller og i lufthavnen i Beijing, og naturligvis i de store banker. Bedst kendt er Bank of China. Mindre banker og specialbanker kan man ikke være sikker på at kunne veksle i, og hvis man prøver skal man huske at medbringe pas.. Vestlig valuta er let at veksle. Rejsechecks og kreditkort kan være vanskeligere at anvende, men bliver mere og mere almindelige i de større byer. Kreditkortet kan endnu ikke bruges som hævekort overalt, men i de fleste banker og på hoteller findes hæveautomater.


Post:
Breve kan som regel sendes fra hotellet, hvor man også kan købe frimærker. Post til Danmark fra Beijing tager 3-6 dage. Fra provinsen skal man regne med et par dage ekstra.


Påklædning:
Påklædningen i Kina er uformel, selv på restauranter og i teateret.
Sommer:
Let sommertøj - T-shirt, nederdel, korte bukser og hat med stor skygge. Husk også solcreme. På udflugter bør man medbringe en vindjakke eller sweater, da vejret pludselig kan skifte. En paraply og lidt regntøj er også godt at have med.
Efterår, vinter og forår:
Det er nødvendigt at medbringe tøj, der kan klare alt slags vejr. Om vinteren skal man have tøj med, der kan holde en varm, når temperaturen er under frysepunktet.
Fodtøj:
De fleste udflugter indeholder spadsereture, så man skal have fornuftigt fodtøj på. Bestigningen af Den Store Mur kræver flade sko med skridsikker sål, fordi gangarealet på mure er glat og stejlt.


Rejsegods:
Om indrejse i Danmark læs Told & Skats pjece:
Regler for rejsende med bopæl i Danmark Fødevaredirektoratet Om indrejse til Kina Om udrejse fra Kina Souvenirs
Der er næsten ligeså meget at købe i Kina som i f.eks. Hong Kong. Bl.a. kan det anbefales at købe silke, kashmir, ægte tæpper, jade, porcelæn, cloisonné, perler og kunsthåndværk.


Taxa:
Taxa er et billigt transportmiddel i Kina, men kun få chauffører taler engelsk. Skal du med taxa, så få hotellets receptionist eller en guide til at skrive de kinesiske tegn. Det nytter ikke at prøve at udtale det selv.


Telefon:
På de store hoteller kan man ringe til udlandet, ofte direkte fra værelset. Taksterne kan svinge noget, og det anbefales, at man forhører sig i receptionen, før man ringer. Indenbys opkald er som regel meget billige. Ofte er det billigere at bruge telefonen i hotellets hall end telefonen på værelset. De store hoteller har business-rooms med mulighed for at sende fax og e-mail. Din mobiltelefonen fungerer også i Kina.

Tidsforskel:
Kina er 6 - 7 timer forud for Danmark (dansk sommertid - vintertid).

Toldregler:
Regler for indkøb af varer fra Kina
Skats hjemmeside

Transport:
Kina har både busser, minibusser, trolleybusser og taxa. Taxa er sammenlignet med Danmark billig, men sammenlignet med busser en del dyrere. Taxa er både tidsbesparende og bekvemt. Der findes forskellige kategorier af taxa, som tager forskellig pris. Alle taxaer starter med et grundbeløb, som dækker et bestemt antal kilometer, overskrider man denne afstand tikker taxametret yderligere. Alle taxaer kører efter taxameter. Kvittering udleveres på forlangende. I Beijing, Hong Kong og Shanghai er der undergrundsbaner.

Vaccinationer:
Der kræves ikke vaccinationer for at komme ind i Kina, men det anbefales at kontakte egen læge, Serum Instituttet eller Rigshospitalet, da det godt kan betale sig at gardere sig mod visse sygdomme. Husk at bestille vaccinationer i godt tid og påbegynd vaccinationerne senest ca. 14 dage før afrejsen. Rådgivning findes på Internettet på bl.a. følgende links:
Seruminstituttet International Vaccination Center Danske lægers Vaccination-Service Rejsedoktor Rejsemedicinsk Klinik Nye EU-sikkerhedsregler pr. 6. november                                                                                                  Rigshospitalet
Blegdamsvej
2100 København Ø
Tlf.: 35 45 35 45
Seruminstituttet
Artillerivej 5
2300 København S
Tlf.: 32 68 31 11


Vej tilbage til hotellet
Sørg for, når du går ud på egen hånd, at have et kort med hotellets navn, helst på kinesisk. Kineserne er meget hjælpsomme, men ikke altid til at forstå. Taxachauffører taler ikke bedre engelsk end gennemsnittet. Hotellerne har ofte engelske navne, som ikke svarer til de kinesiske, og man skal ikke regne med at kineserne kender de engelske navne, heller ikke på de store hoteller. Betjente er venlige, men taler sjældent mere engelsk end andre kinesere.

 tilmelding til rejse

Udflugter i Kina

Visum til Kina

Generelle betingelser

betaling

Rabatter

 Gebyrer

praktisk info

Nyttige links

hoteller 

Hoteller i Sanya

Hainan udflugter

Studierejser 

Firma og erhvervsrejser 

Ekstraarrangementer i Kina

SOS i Kina

Bagageregler

Nedbør og Temperatur i Kina

Nyheder og information

Foredrag om Kina

video

 

 facebook        nyhedsbrev Nyhedsbrev

 

 Check my trip

  

Sinex Rejser ApS, Vester Farimagsgade 1, 3. sal. 3418 1606 København V  tlf: 33882266 rejser@sinex.dk www.sinex.dk
 

1. Dine cookie settings
Funktionelle cookies, marketing og tracking
Cookies der giver os mulighed for at analysere webstedets anvendelse, så vi kan måle og forbedre ydelsen, og cookies der bruges af reklameselskaber eller annoncerende selskaber til at slå annoncer op, som er relevante for dine interesser.
 Alle

Nødvendige cookies
Cookies der er nødvendige for sidens funktionalitet.
 Nødvendige


2. Dette website anvender cookies

En cookie er en lille tekst-fil, som vi gemmer på din computer for at kunne holde styr på, hvad der sker under dit besøg og for at kunne genkende computeren.
En cookie indeholder kun tekst, er ikke et program og indeholder ikke virus.

3. Formål med cookies på vores website:
Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere. Cookies hjælper os desuden med at få overblik over dit besøg på hjemmesiden, så vi løbende kan optimere og målrette hjemmesiden til dine behov og interesser. Cookies husker f.eks., hvad du har lagt i en eventuel indkøbskurv, om du tidligere har besøgt siden, om du er logget ind og hvilket sprog og valuta, du gerne vil have vist på hjemmesiden. Vi bruger også cookies til at målrette vores annoncer over for dig på andre hjemmesider. Helt overordnet anvendes cookies således som del af vores service til at vise indhold, der er så relevant som muligt for dig.

4. Sådan sletter eller blokerer du for cookies i din browser
minecookies.org/cookiehandtering


5. Liste over brugte cookies:
NavnFormålUdbyderUdløber
SL_CA/B TestningSmartlook2 år

Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik.
Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere.

OK Læs mere