Haka-folk-beboelse-i-Fujian.png
Fenghuang-i-Hunan.png
Potala-Paladset-i-Lhasa.png
Sanya-på-Hainan.png
The-Bund-i-Shanghai.png
Den-Forbudte-By,-Beijing-2.png
Landevej-i-Tibet.png
Terracotta-soldater-i-Xi'an.png
Zhijiajiao-i-Fujian.png
Wuzhen-i-Zhejiang.png

Rejser til Tibet

Den gennemsnitlige højde i Tibet er mere end 4.000 meter over havoverfladen, hvilket gør at Tibet har fået tilnavnet  Jordens tag. Det højeste sted i Tibet ligger i Himalaya på grænsen til Nepal og er Mount Everest eller som bjerget hedder i Tibet Qomolangma.

Selvom Tibet er en autonom provins i Kina, har Tibet sin egen helt specielle kultur, der viderføres af de indfødte Tibetanere.  Der bor ca. 2, 3 millioner mennesker  i Tibet. De fleste er Tibetanere men mange Han kinesere fra andre dele af Kina er flyttet til Tibet igennem årene. I Kina er der 56 forskellige befolkningsgrupper og selvom der kun bor 2,3 millioner mennesker i Tibet, er næsten alle befokningsgrupper repræsenteret i Tibet.

 

Hovedstaden i Tibet er Lhasa, hvor man som oftest kommer til først. Lhasa ligger i 3.600 meters højde og har et lavere iltindhold i luften end ved jordoverfladen, ca. 35% mindre ilt. Dette er det første man lægger mærke til når man kommer. Man sætter automatisk tempoet lidt ned for ikke at blive forpustet. I løbet af et par dage er man kampklar igen. Der bor ca. ½ million mennsker i Lhasa, flere om sommeren end om vinteren.

 

Der er mange turistattraktioner i Lhasa. De mest kendte er Potalapaldset midt i Lhasa, stedet hvor Dalai Lama igennem årene har boet. I nærheden findes Norbulingka Paladset, hvor forskellige afdelinger indeholder de forskellige Dala Lamaers sommerpalads. Det helligste sted i Tibet efter signende er Johkang templet midt i Lhasa, der stammer fra det 7. århundrede. Rundt om templet ligger det berømte Barkhor marked, der strækker sig ca. 800 m. rundt om templet. Denne rute kaldes også pilgrimsruten, pga. de mange troende der beder hele vejen rundt.

 

Ellers er Tibet meget præget af at være en af Buddhismens højborge. Næsten alle Tibetanere følger Buddhismen der her også kaldes Lamaisme. Alle steder man kommer ser man religiøse symboler, og i alle egne af Tibet finder man mennesker der er i gang med at udføre religiøse handlinger. De mest kendte klostre i Tibet er Johkang templet i Lhasa, Sera, Ganden og Drepung klostrene i Lhasa og omegn.  I Gyantse findes det berømte Palkhor kloster og i Shigatze finder man det meget gamle kloster Tashilhunpo, hvor den anden Lama i Tibet, Panchem Lama har holdt til. Ca. 8 kilometer fra Mount Everets finder man Rongbuk klostret. Her kan en overnatning i gæsthuset give en storslået oplevelse  inden man drager til Base Camp ved Mount Everest.

 

Kører man i bil fra Lhasa til Mount Everest Base Camp via Gyantse og Shigatze kommer man i ca. 4.200 meters højde forbi den smukke hellige sø Yamdrok søen samt over det berømte bjergpas Kambala passet der ligger i 5.035 meters højde. I alt en fantastisk spændende tur igennem bjergene inden man kommer til sletten ved Gyantse og Shigatze. Alle disse ture går mod sydvest i Tibet.

 

Sinex Rejser er også begyndt at sende turister  mod øst fra Lhasa for at opleve nogle af de spændende områder og natur i de egne. Her kan nøvnes den smukke Basumtso sø skovområderne i Lhunang. I disse områder findes ligeledes en række kendte klostre der er et besøg værd såsom Lama Ling klostret, Samye Klostret. Derudover findes Yumbulbahakang Paladset og Tradruk templet.

Øst for Lhasa findes også Yarlung Zangbo River Canyon, en af de dybeste kløfter i verden.

Kørsel i disse egne vil foregå i 4 WD Jeeps.

 

De bedste tidspunkter at besøge Tibet er om sommeren, hvor de varmeste måneder er  juni – september. Man kan dog sagtens besøge Tibet både i april, maj og oktober måned. De resterende måneder er kolde, og der kan forekomme dage hvor det er svært at komme frem.

  

 

Køresel i Tibet

Beijing Tibet med tog

 

Rundrejse og Tibet 24 dage

 

Tibet med Base Camp

 

Yunnan og Tibet Individuel 

   

 tilmelding til rejse

Udflugter i Kina

Visum til Kina

Generelle betingelser

betaling

Rabatter

 Gebyrer

praktisk info

Nyttige links

hoteller 

Hoteller i Sanya

Hainan udflugter

Studierejser 

Firma og erhvervsrejser 

Ekstraarrangementer i Kina

SOS i Kina

Bagageregler

Nedbør og Temperatur i Kina

Nyheder og information

Foredrag om Kina

video

 

 facebook        nyhedsbrev Nyhedsbrev

 

 Check my trip

  

Sinex Rejser ApS, Trondhjemsgade 11 parterre 2100 København Ø  tlf: 33882266 Fax: 33882269 rejser@sinex.dk www.sinex.dk