Sanya-på-Hainan.png
Landevej-i-Tibet.png
Terracotta-soldater-i-Xi'an.png
Potala-Paladset-i-Lhasa.png
The-Bund-i-Shanghai.png
Wuzhen-i-Zhejiang.png
Den-Forbudte-By,-Beijing-2.png
Fenghuang-i-Hunan.png
Zhijiajiao-i-Fujian.png
Haka-folk-beboelse-i-Fujian.png

Den nordlige silkevej fra Xi'an til Kashgar 18 dage

silkevejen

 

Xi'an - Lanzhou - Xiahe - Jiayuguan - Dunhuang - Turpan - Urumqi - Kasghar - Kuga - Urumqi - Xi'an

 

 

I gamle dage og i århundreder var silkevejen den tråd der forbandt øst og vest. Fra så tidligt som år 200 BC rejste købmænd med deres kamelkaravaner fra Xi’an (Chang’an), Kinas hovedstad dengang, mod vest, så langt som til Konstantinopel for at sælge silke. De rejste igennem Gobiørkenen og den vilde Taklamakan ørken. De rejste på verdens tag over Pamir og Karakoram bjergene. En tur på mere end 3.500 kilometer, for blot at nå til den vestligste ende af det nuværende Kina.

 

Denne rejse følger i karavanernes fodspor, den vej som også Marco Polo rejste i det 12. århundrede da han besøgte Kina. Rejsen går langs den nordlige rute af den oprindelige silkevej. Rejsen kommer igennem nogle af de mest spændende og smukkeste landskaber i det nordlige Kina. Forbi den Gule flod, Kinas Moder og til den store murs vestlige begyndelse ved Jiayuguan.

 

Rejsen er også en oplevelse i hvor mangfoldig Kinas forskellige kulturer er, oplevet ved besøg hos de etniske folk, man kommer forbi. Specielt ved rejsen igennem Xinjiang provinsen, Kinas største provins, der udgør en 1/6 af Kinas areal. De kæmpemæssige græssletter, bjerge og søer er utrolige. Ved slut målet i Kasghar oplever man de etniske befolkninger, der har meget til fælles med befolkninger i Tyrkiet.

 

Sinex Rejser sørger som altid for en fantastisk bekvemmelig rejse, men i disse yderområder, kan der forekomme forhold, der er mere simple.

 

Ring venligst om dette program

 

Se billeder

 

18 dage Pris pr. person Enkeltværelses Oprednings Tur id
Rejsedatoer ddk tillæg tillæg  

 

Dag 1: København – Xi'an

Afrejse fra København med Finnair via Helsinki til Xi'an.

Et kort stop i Helsinki for at skifte fly.

 

 

Dag 2: Xi'an

Fortæring: Morgenmad, Frokost og Middag

 

Ankomst til Xi'an kl. 06:30 om morgenen.

Der er efter ankomst og bagageudlevering kørsel til et hotel for at spise morgenmad, og få et bad samt skifte tøj.

Selvom Qin Kejseren ikke havde meget med silkevejen at gøre, skal vi alligevel om formiddagen besøge kejser Qin Shi Hunagdis berømte Terracotta soldater. Soldaterne er lavet i perioden fra år 235 – 206 som en del af gravmonumentet for Kejseren, der dør i år 206 f.k.

Om eftermiddagen besøges den gamle pagode i Store Vildgås Klostret, der havde stor betydning for Buddhismens indførelse i Kina.

Middag.

Ved 20 tiden er der afgang til banegården, for at tage med toget videre mod vest, hvor Lanzhou er næste stop. Tog K119 afgår kl. 22:26. der overnattes i toget i softsleeperklasse. 4 senge pr. kupe.

 

Dag 3: Lanzhou

Fortæring: Morgenmad, Frokost (B, L)

Ankomst til Lanzhou om morgenen.

Der køres til det 4 stjernede hotel Legend Hotel, hvor man spiser morgenmad.

I Lanzhou er der byrundtur,  med besøg til bl.a. Sculpture of Mother ved den Gule Flod, Den gamle vandmølle og til klostret ved Baita Hill. Også kaldet den hvide Pagode. (Oprindelig bygget af Genghis Khan i det 12. århundrede) 

 

Dag 4: Lanzhou - Xiahe

Fortæring: Morgenmad, Frokost, Middag (B.L,D)

 

Kørsel til Xiahe over græsstepper og igennem den smukke dal, hvor Liujiaxia reservoiret er beliggende ved den Gule Flod. Der sejles med en færgebåd til Bingling Templet, også kendt som de 1000 Buddhaers Hule. Der overnattes nu i 2 nætter i Xiahe.

 

Dag 5: Xiahe

Fortæring: Morgenmad, Frokost, Middag (B.L,D)

 

Om Xiahe siger man. ”Et ophold i Xiahe, er det næst bedste i forhold til at rejse til Tibet”. Xiahe kaldes også lille Tibet. Xiahe et stop på silkevejen, hvor nu det maleriske kloster Labrang troner over byen. Stedet er et af de mest betydningsfulde for den buddhistiske orden, kaldet de gule hattes orden, udenfor Tibet. Dalai Lama er repræsentant for denne orden. Man bliver i Xiahe over natten.

Lbrang klostret er det største kloster udenfor Tibet.

Der bliver også et besøg til Sangke græsstepperne, hvor tibetanske nomader og deres horder af Yak okser holder til.

Dag 6: Xiahe – Lanzhou (mod Jiayuguan)

Fortæring: Morgenmad, Frokost, Middag (B.L,D)

 

Om formiddagen køres der med bus tilbage til Lanzhou.

Sidst på dagen i byen er der middag. Om aftenen kørsel til banegården og med tog T9201 kl. 22:20 mod Jiayguan i Gobi ørkenen. (Overnatning i toget i softsleeperklasse, 4 senge pr. kupe).

 

Dag 7: Jiayuguan

Fortæring: Morgenmad, Frokost,

 

Ankomst med toget til Jiayuguan om morgenen. Kørsel til hotellet for at spise morgenmad.

Jiayuguan er den store kinesiske murs vestligste punkt. Dagen bruges til at se det store Fort og muren der snor sig igennem ørkenen.

Fortet ligger ved passet Jiayuguan, og kunne således stoppe indtrængende hære der måtte benytte passet for at komme videre mod øst.

Der overnattes i Jyayugun.

 

Dag 8: Jiayuguan - Dunhuang

Fortæring: Morgenmad, Frokost

 

Kørsel til Dunhuang. Dette tager omkring 4,5 timer. Dunhuang var en strategisk punkt på silkevejn, hvor der blev stoppet for overnatning og for at få forsyninger.

Der ankommes midt på eftermiddagen til Donhuang, hvor vi bliver i 2 nætter.

 

Dag 9: Dunhuang

Fortæring: Morgenmad, Frokost

 

På dagen er der udflugt til de verdensberømte Magao Grotter, der indeholder de bedst bevarede statuer og fresco malerier i Kina. Hulerne er blevet bemalet af buddhistiske munke igennem århundreder.

Det siges at være de bedste eksempler på Buddhistisk kunst i verden. Malerierne er udført i en blanding af indisk og kinesisk stil. Et fantastisk og markant sted på silkevejen.

 

Dag 10: Dunhuang og med nattog mod Turpan

Fortæring: Morgenmad, Frokost, Middag

 

Udflugtsdag til Mingsha ørkenområdet og Crescent Moon Spring (en vidunderlig sø midt i ørkenen) liggende som i et amfiteater af sandklitter.

Kamelridning igennem ørkenen, får virkelig en til at føle man er på silkevejen mod vest.

Tilbage til Dunhuang, og med nattoget mod Turpan. 

Dag 11:  Turpan

Fortæring: Morgenmad, Frokost, Middag

 

Ankomst om morgenen med toget til Turpan. Videre til hotellet for at spise morgenmad.

Turpan er en meget gammel by, det menes at der har været en by så langt som til 6.000 år siden.

Under Han Dynastiet (206 BC til 220 AC) hed byen Gushi. Byen fik sit navn Turpan under Ming Dynastiet (1368 – 1644).

Turpan er endvidere den lavest beliggende by i Kina, ligger 500 m under havets overfalde, og også det varmeste sted i Kina.

Den gamle bydel udforskes. Byen er kendt for sine meloner og vingårde.

Det siges at det var her Marco Polo første gang så spaghetti, og herfra bragte retten med tilbage til Italien.

Et andet vartegn i Turpan er Emin Minareten, der er 44 m. høj, og er den højeste i Kina

Udflugt går Tuyugo Kløften og  ruinerne af de gamle byer Jiaohe og Gaochang. Byerne er i dag en ruine, men kan dateres 2.300 år tilbage. . Man forsætter til Bezeklik grotterne, der er bemalet med freskoer og til det legendariske "Flaming Maountain". Herefter den underjordiske grave Astana, der indeholder over 1000 grave for beboere i de gamle byer. 

Middag i Turpan og forestilling med sang og dans udført af lokalbefolkningen og overnatning i Turpan.

 

Dag 12: Turpan - Urumqi - Kashgar

Fortæring: Morgenmad, Frokost, Middag

 

Om morgenen en tur til Karez det 2000 år gamle underjordiske  vandingssystem. Vi får lejlighed til at smage de berømte druer fra området, der i gamle dage blev sendt hele vejen til det jkejserlige hof.

Herefter kørsel til Urumqi.

Det berømte Xinjiang Museum besøges.

Efter frokost tages med fly til Kashgar.

Kashgar, det vestligste punkt på silkevejen i Kina. En by der omfavner en rig variation af forskellige folkeslg og kulturer. Moskeer og tilslørede kvinder gør opmærksom på den nære forbindelse med folk fra Mellemøsten.

Ankomst til Kashgar og til hotellet.

 

Dag 13: Kashgar

Fortæring: Morgenmad, Frokost, Middag

 

Dagens udflugt går til de øde og smukke bjergområder i området i der grænser op til Tadsjikistan og  Afghanistan. En fantastisk naturoplevelse venter en, når man kører igennem disse øde bjerge. Målet er den smukke sø Karakul søen, der ligger med sneklædte bjergtoppe spejlende sig i vandet. Søen ligge ca. 200 kilometer fra Kahgar. Der spise frokost lokalt under vejs, hvor det også er muligt at købe alle mulige helbredende naturprodukter.

Tilbage til Kashgar og middag.

 

Dag 14 Kashgar

Fortæring: Morgenmad, Frokost, Middag

 

Kashgar, hvor handel altid har været en del af livet og et besøg på den berømte Søndags basar er et must 

Kashgar blev af silkevejens karavaner brugt som omladningssted af varer.

Alt hvad hjertet kan begære sælges på dette kæmpestore marked, under tag. Frugter, grøntsager og nødder, te og al mulig anden kan handles her. Markedet adskiller sig fra andre markeder ved at det er producenten selv der sælger her på markedet. Man føler sig hensat århundreder tilbage her. En specialitet i området er hatte af enhver slags.

Efter markedet tager man 5 kilometer uden for Kashgar. Her ligger Abakh Khoia graven, der er en moske og et  familiegravsted for  familien efter  Abakh Khoja, en magtfuld hersker over Kahgar i det 17. årh. .Abakh Khoja fungerede også som profet og siges at have været stedfortræder for Muhammed. Stedet blev bygget i 1640 og indeholder 72 medlemmer af familien igennem 5 generationer. Det siges at Kejser Qianlongs (kejser 1736 – 1795) favorit konkubine, den duftende konkubine, ligger begravet her.

Dagen sluttes af i det indre gamle Kashgar, hvor man besøger en lokal Uygur familie. Middag med folkedans optræden.

 

Dag 15 Kashgar - Aksu - Kuqa 

Fortæring: Morgenmad, Frokost, Middag

 

Kørsel fra Kashgar til Kuqa, der ligger ca. 400 km. vest for Urumqi.

Kuqa er er en lille by med en lang historie og for det meste bestående af Uigur indbyggere.

Kuqa en betydningsfuld del af silkevejen, og den mest betydninsfulde by i flere hundrede år.

En af de mest betydningsfulde kinesiske buddhister i det 4. århundrede kom fra denne by.

På vej til Kuqa spises der frokost i byen Aksu.

Der overnattes i Kuqya, hvor der også spises middag.

Dag 16 Kuqa - Kashgar - Urumqi

Fortæring: Morgenmad, Frokost, Middag

 

Efter morgenmad besøges de 1000 Buddhaers grotte ved Kizil, et af de mest betydningsfulde Buddhitiske centre langs den nordlige akse af den gamle silkevej. her besøges også nogle af de 236 beboelsesgrotter and den store smukke dal i området.

Fra Kashgar tages med fly til Urumqi.

Ankomst til Urumqi, middag og overnatning.

 

Dag 17 Urumqi - Xi'an

Fortæring: Morgenmad; Frokost

 

Om formiddagen udflugt til "Heavenly Lake" in Tianshan Tianchi National Park. Søen ligger ca. 1,5 times kørsel fra Urumqi og  er et fantastisk skue.

Der spises frokost i området.

Sidst på eftermiddagen flyves der fra Urumqi til Xi'an.

Overnatning i Xi'an. 

  

Dag 18 Xi'an - København

Fortæring: Morgenmad

 

Kl. 10:35 flyves der via Helsinki til København med Finnair.

Ankomst til København kl. 18:25

 

Med i Prisen:

•   Flyrejse København – Xi’an via Helsinki i økonomiklasse
•   Togrejse Xi’an – Lanzhou i softsleeperklasse
•   Togrejse Lanzhou – Jiayuquan i sofsleeperklasse
•   Togrejse Dunhuang – Turpan i sofsleeperklasse
•   Flyrejse Urumqi – Kashgar t/r i økonomiklasse
•   Flyrejse Urumqi – Xi’an i økonomiklasse
•   Alle transfers og landtransport som beskrevet i programmet
•   Alle udflugter med entre som beskrevet i programmet
•   13 overnatninger i delt dobbeltværelse med morgenmad
•   3 overnatninger i tog sofsleeperklasse (4 senge pr. kupe)
•   Fortæring som beskrevet i program
•   Professionel historisk vidende dansk rejseleder
•   Assistance fra engelsktalende kinesisk guide under hele opholdet
•   Kørsel og transfer i egen bus med chauffør
•   Kendte skatter og afgifter betalt
 

Ikke med i prisen:

•   Visum til Kina, se priser under visum i hovedmenuen
•   Rejse- og  Afbestillingsforsikringer
•   Drikkepenge til guide og chauffører, ca. 50 yuan pr. deltager pr. turdag, til deling imellem guide og chauffør
•   Forbrug af service på hoteller, såsom telefoni, internet (hvis gebyr), vask, minibar mm.
•   Drikkevarer 
•   Enkeltværelsestillæg
•   Evt. opredningstillæg v. 3 seng i et værelse
•   Egne arrangementer
•   Ekstra arrangementer 
•   Overvægt ved flyrejser i henhold til gældende regler
•   Ansvar for indkøb og forsendelse
 

Rejsebetingelser:

Rejser gennemføres som grupperejser ved minimum 10 personer
Dansk rejseleder ved minimum 10 personer
Derudover er Sinex Rejsers almindelige betingelser gældende (se disse)

 tilmelding til rejse

Udflugter i Kina

Visum til Kina

Generelle betingelser

betaling

Rabatter

 Gebyrer

praktisk info

Nyttige links

hoteller 

Hoteller i Sanya

Hainan udflugter

Studierejser 

Firma og erhvervsrejser 

Ekstraarrangementer i Kina

SOS i Kina

Bagageregler

Nedbør og Temperatur i Kina

Nyheder og information

Foredrag om Kina

video

 

 facebook        nyhedsbrev Nyhedsbrev

 

 Check my trip

  

Sinex Rejser ApS, Vester Farimagsgade 1, 3. sal. 3418 1606 København V  tlf: 33882266 rejser@sinex.dk www.sinex.dk
 

1. Dette website anvender cookies
En cookie er en lille tekstfil, der lagres på din computer el. tilsvarende for at kunne genkende den. Der er ingen personlige oplysninger gemt i vores cookies, og de kan ikke indeholde virus.

2. Sådan sletter eller blokerer du for cookies
minecookies.org/cookiehandtering

3. Formål med cookies på vores website:
• At gemme dine indstillinger.
• Trafikmåling og statistik.
• Målretning og frekvensstyring af annoncering.

4. Persondata
Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, med mindre du selv udtrykkeligt giver samtykke hertil, og vi indsamler ikke personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering, køb eller deltagelse i en undersøgelse m.v. Du afgiver dine personlige oplysninger på eget ansvar. Personoplysninger bruges til at gennemføre det køb eller den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

1. This website uses cookies
Cookies are small files stored in your browser. They are used for technical, functional and analytics purposes. Cookies do not contain virusses.

2. This is how you remove or block cookies (site is in Danish)
minecookies.org/cookiehandtering

3. The use of cookies on our website:
• To save your preferences.
• Traffic measurement and statistics.
• Målretning og frekvensstyring af annoncering.

4. Personal data
Personal data is never given to a third party, unless you give authority to do so, and we never gather personal data unless you having given us this data when registering, buying or taking part in a survey etc. According to the Personal Data Protection Act you are entitled to find out what personal data can be traced to you. Should it prove that the information or data stored about you is incorrect or misleading, you are entitled to have this information corrected, deleted or blocked. You can object at any time to information about you being processed. You can also retract your agreement at any time. You can complain about how your data is handled. Complaints are made to data protection authority, ref. the Personal Data Protection Act’s § 58, Para. 1.

Vi bruger cookies. Ved at bruge vores side accepterer du vores brug af cookies.

Accepter vores cookies Læs mere